Una de les importants activitats del Banc d’aliments és la gestió del “programa d’ajuda a les persones necessitades” del FEGA, organisme que depèn del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. L’objectiu d’aquest programa, organitzat i finançat en el marc de la política agrària comuna de la Unió Europea (PAC), és fer arribar una part dels anomenats “aliments d’intervenció” -els antics excedents de producció- a les persones més pobres de cada estat membre de la Unió.
A les Illes Balears, la materialització del programa del FEGA pateix dificultats a causa d’un problema molt típic dels procediments burocràtics centralitzats a Madrid: no es té en compte el petit detall que la nostra és una comunitat insular, i que el territori és discontinu: els aliments s’envien centralitzats al magatzem del Banc d’aliments de Palma i des d’allà s’han d’enviar a Eivissa i Menorca, en lloc d’enviar-se a aquestes illes directament. Un autèntic absurd. El primer perjudicat per aquesta situació és el Banc d’aliments, que ha de fer mans i mànigues per organitzar periòdicament una operació logística complicada. Però els principals perjudicats són els destinataris d’aquests aliments. Des de Menorca i Eivissa es reclama al FEGA una solució a aquest problema. Perquè encara que sembli increïble, entre nosaltres hi ha gent que passa gana, i per tant la distribució de menjar és, encara avui, un mal necessari.