L’exposició sobre el Premi Sant Antoni Sa Nostra vol fer un reconeixement a tot el que va significar aquesta iniciativa cultural durant els disset anys que es va convocar: una iniciativa reeixida, impulsada per dos representants de l’espai social intermedi: una caixa, a través de l’Obra Social “Sa Nostra”, i un mitjà de comunicació, el setmanari El Iris.
El PTI, un Estatut d’Autonomia de Menorca?
El portaveu del PP, Carlos Salgado, ens acusa de convertir el PTI, una norma d’ordenació territorial, en un autèntic estatut d’autonomia de Menorca que s’extralimita completament perquè a través d’aquest instrument ens volem ocupar de tot. Ves per on: aquest sever retret és, ben mirat, la millor alabança que ens podia fer!
Sàhara Occidental, el conflicte oblidat
Què li podrà més, al govern Sánchez-Iglesias? Els interessos geopolítics que, de manera vergonyosa, expliquen el silenci i la falta de compromís d’Espanya durant dècades? O veurem, a la fi, que un govern espanyol assumeix les seves obligacions i actua de manera coherent davant la comunitat internacional, tornant a liderar el procés de descolonització i el referèndum d’autodeterminació?
Xalubínia: la desídia d’un ajuntament vessut
Si l’Ajuntament d’Alaior, després d’anys de no fer res i de ni tan sols respondre a les propostes que els hem fet, està disposat a trobar solucions i a construir-les junts, ens hi trobarà.
Teatre des Born: dels records al futur
Ciutadella i Menorca estan d’enhorabona: l’esperada reobertura del Teatre des Born és, sens dubte, l’esdeveniment cultural més important d’enguany. Han estat catorze llargs anys de tancament, d’obres complexes i d’alguns episodis de gestió francament desafortunada. Però el compromís de l’Ajuntament de Ciutadella, encapçalat per l‘alcaldessa Joana Gomila, la tenacitat dels regidors de cultura Josep Juaneda […]
Vides privades, desgavells públics
Que el rei pugui dur una vida privada paral·lela a la de la seva funció com a cap d’estat no ha d’estar permès. Açò sí que hauria d’estar regulat i estrictament limitat. D’entrada, per garantir que totes les actuacions del rei estiguin dins els límits de l’exemplaritat pública. També per controlar que els diners de l’assignació pública que li atorga l’Estat no puguin ser emprats com un fons d’inversió per fer créixer el tresor personal. I sobretot, per evitar que aquests negocis puguin acabar traspassant els límits de les lleis i convertir-se en delictes… impunes.
La decència com a projecte polític
El doctor Rieux, protagonista de la novel·la La pesta de l’escriptor d’ascendència menorquina Albert Camus, diu en un cert moment que l’única manera de lluitar contra l’epidèmia és l’honestedat. Quan el periodista Rambert li demana què és l’honestedat, el metge respon: “En el meu cas, sé que consisteix a fer el meu ofici.”
Els ullastres de Manhattan
Els ullastres de Manhattan és la crònica d’un viatge d’anada i tornada de Menorca a Nova York i, a la vegada, una història de Menorca en vers. Només en Ponç podia fer aquest viatge en tan sols 96 pàgines, que concentren el millor de la seva creació literària.
Any 1800: la vacuna contra la pigota a la Menorca britànica
El mes de setembre de 1800, els metges anglesos Joseph Marshall i John Walker van arribar a Menorca, procedents de Gibraltar, amb la missió de vacunar contra la pigota els soldats britànics acantonats a Menorca. Es tracta d’un episodi força desconegut, del qual en dona testimoni el capità Joan Roca i Vinent en el seu gran cronicó «Diari de Mahó» (1756-1826).
L’hora d’Alemanya
Segons Joshka Fischer, el futur d’Alemanya, d’Europa i del món occidental poden dependre de l’encert de les decisions polítiques de Merkel, i les decisions en política econòmica són el motor que arrossega la resta
- 1
- 2
- 3
- …
- 80
- Pàgina següent »